SM-slutspel i Sweden 7s

Damlaget blev ett av åtta lag som tog sig till SM-slutspelet i Sweden 7s som avgörs i Borås i helgen. PRC har råkat ut för en del skador och förkylningar samtidigt som Frida Nilsson blev uttagen till landslaget som åker till Ryssland för att spela den viktiga och avgörande de två av Europas högsta division Grand Prix. Uttagningen innebär att PRC får klara sig utan Frida i SM-slutspelet. Damerna har som tur är fler som kan spela på Fridas position så även om det blir lite omfördelning på spelarpositionerna kommer tjejerna att klara den omställningen bra. Slutspelet har åtta bra lag, men där det nog kommer att vara tre som slåss i toppstriden, medan det fjärde laget kan bli vilket som av de andra fem. Dagsformen kommer att avgöra mycket och Pingvins tränare Britt Westesson vet att damlaget har kapaciteten att gå till semifinal om de bara spelar så som de gör när de är som bäst.