Svenska rugbyförbundets ordförande vald till vice ordförande i Rugby Europe

”Madeleine Lahti vald till vice ordförande i Rugby Europe.

Europeiska Rugbyförbundet (Rugby Europe) avhåller just nu kongress och har idag fredag avslutat valen till den kommande huvudstyrelsen (Board of Directors). Sverige behåller sin plats i styrelsen och har nu också vice ordförandeposten genom att Madeleine Lahti fick mycket starka siffror (den kandidat som fick tredje bästa röstsiffrorna). Även Stina Leijonhufvud, förutvarande ordförande i Svenska Rugbyförbundet, valdes in i valberedningen. Noterbart är också att vår danska kollega och vän Jens Skare Nielsen valdes in i styrelsen samt den f.d. franske landslagskaptenen Fabien Pelous. Tillykke!

Mycket av dagarna har gått åt till att diskutera den av World Rugby föreslagna justeringen av utvecklingsbidragen som drabbat det stora flertalet av de europeiska förbunden. Den svenska förbundsstyrelsen sammanträder på söndag för att ta fram en handlingsplan.”

Pingvin RC skickar gratulationshälsningar till SRFs ordförande Madeleine Lahti och önskar lycka till.

Publicerad i Okategoriserade