God jul hälsning från Skottland

Här kommer Erik Mårtenssons julhälsning från Skottland som samtidigt får bli Pingvin Rugby Clubs julhälsning till alla i rugbyvärlden. GOD JUL och GOTT NYTT ÅR! 
Tjena allihopa! 

God jul på er och hoppas att ni verkligen njuter av alla härligheter (läs: mat, snapps, öl). Jag är i nuläget hemma i Sverige för lite ledighet efter en tuff termin i Edinburgh men en avslutande tentaperiod som inte gick av för råga. Jag har i ett och ett halvt år nu pluggat till civilingenjör på University of Edinburgh, närmare sagt Engineering for Sustainable Energy, vilket jag absolut stormtrivs med. Edinburgh är en helt underbar stad och det finns ingen utbildning jag hellre skulle vilja studera!

Förra året bodde jag i studentkorridor men har i år flyttat in i en lägenhet med tre engelsmän, vilket är fullt ös men väldigt roligt. Jag spelar rugby fem gånger i veckan för universitetets förstalag. Det finns i nuläget fyra lag i klubben, University of Edinburgh Rugby Football Club (EURFC). Jag har sedan jag börjat varit med i klubbens Perfomancegrupp som både tränar rugby och gymmar tillsammans. Vi har ett eget gym tillsammans med universitetets andra topplag och våran egen strength and conditioning-coach, som förra året var och jobbade med Hurricanes i Nya Zeeland! 

Vi har i nuläget vunnit sex av sex matcher och ligger därför etta i tabellen. Lyckas vi vinna vår liga, North B, så kommer vi åka upp till en liga vi aldrig varit innan, vilket skulle vara helt otroligt för klubben och hela universitetet! Jag stormtrivs verkligen, och även om det är mycket att göra med både plugg, rugby och en och annan pint (eller femton) så finns det ingen annanstans jag hellre skulle vilja spendera min tid. Jag åker tillbaka den 8e januari för att ha försäsong i en vecka med två pass om dagen för att bli av med den nalkandes julakaggen. 

För alla er pingvinare som funderar på att plugga utomlands, University of Edinburgh är helt gratis och ger er många bra upplevelser! 

Ha en grym jul!

Många hälsningar,

Erik ‘Linus’ Mårtensson 

Publicerad i Okategoriserade