Pingvin B föll mot Lugi Lions men växer trots det

PRC_resultsguaranteed stampPingvins B-lag går mot slutet av sin serie i Division 2 Syd och spelade sin nästa sista match i Lund i lördags mot Lugi Lions. Trots en förlust med 36-17 var det en klubbseger för Pingvin rörande spelardeltagande. B-laget har till de flesta matcher under året lyckats få ihop 20-25 spelare, vilket är fantastiskt! 80% av dessa är Pingvins juniorer och före detta A-lagspelare, fritidslirare m.fl. De övriga är A-lagets reserver som jagar extra matchtid. Detta visar på en superbra bredd i klubben.

Men inför matchen mot Lugi började laget se slitet ut – kanske efter en hård helg med U18 matcher i Danmark och Old Boys turnering hemma? Endast 7 personer anmälde sig till matchen och det såg ut att bli 7- eller 10-manna rugby som gällde. Men när matchen blåstes igång hade Pingvins B-lag vuxit till 19 man!!! Pingvinhjärtat slår nämligen alltid hårt och spelare raggades via sociala medier och genom kompis(för)tryck. Farande med bil från alla väderstreck strömmade spelare till matchen. Även två inlånade spelare från Ronneby breddade truppen. Till och med Johan Andersson som bara skulle titta på sin dotter spela i Lund med damlaget raggades på läktaren och tog naturligtvis på sig skorna.

Matcherna är från läktarsidan kanske inte lika bra eller snabba som A-lagets, men väldigt underhållande, spelade med hjärtat och omgärdade av en social atmosfär (för de gamla spelarna är matcherna dock OVANLIGT snabba….). Dessutom uppmuntras 3:e halvlek för både spelare och publik.

Återupplivandet av ett B-lag såsom utvecklingslag har alltså varit lyckad och vi hoppas att Pingvinfans kommer för att se B-laget spela (antagligen) säsongens sista match hemma på Pilevallen lördagen den 1 oktober. Vi återkommer med kickoff tid…..

Lugimatchen finns även på Youtube. Håll utkik efter Jonathan Kvists spel med oortodoxa kroppsdelar…..

Första halvlek:
https://www.youtube.com/watch?v=omxFmETyuPM

Andra halvlek:
https://youtu.be/snD5_Nyt7vA

Publicerad i Okategoriserade