Årets bästa match på Årstafältets sankmark

En blött dag på Årstafältets sankmark med lite bävan i luften. Vi åkte upp med 18 man eftersom vi har haft lite skador och några återbud och det är aldrig lätt att spela däruppe.
Hur som helst såg start 15 hyfsat ut mot en nästan fullt Exiles lag fast deras stackars backlinjen hade spelat 7-manna helgen innan. Det var verkligen synd om dem eftersom vi hade bara spelat en 15-manna match mot Södertälje borta helgen innan. Det var klart att de skulle få lov och ursäkta sig med detta i åtanke och få igång sitt spel. Ingenting med ett taggade, Pingvinlag att göra….

Men men så är rugby.

Pingvin startade som vanligt och släppte in två lätta försök i första 20-min då ledde Exiles 12 – 0 på halvleken. Inget konstigt där men det var en definitiv spark i grabbarna. Spelarna var avslappnade och positiva….bra stämning. Efter halvleken kom grabbarna igång med två väl kontruerade försök. En från Erik Arvidsson och en från Andy Eriksson. Vi höll 12 – 12 fram till 60 minuter när domaren gav ett tvivelaktig penaltyförsök till Exiles och ett försök till från en 5 meter klung. Men grabbarna fortsatt att kämpa med otroligt bra försvar- och anfallspel långt in till sista sekonderna. Exiles kommer att känna det i kroppen idag. Det kunde lätt har varit en vinst för Pingvin. Man för man så gjorde Exiles fler misstag en oss.

Spelare värda ett särskilt omnämnande var Oscar Larsson som tacklade fan ta min allt som rörde på planen…outstanding. Matthew Keane och James Campbell styrde matchen och gjorde det jätte svårt för Exiles. Men som sagt det var en otroligt bra lag prestanda och om vi kan fortsätta på detta vis då ser hösten bra ut. Det är bara att bygga på detta.

Cheers

En väldigt nöjd Mark, Tom and Micke