Öresundsturnering

Idag den 1/5 spela Pingvin Rugby Club ungdomar årets första turnering. Den spelades på Limhamnsfältet i Malmö och där var även klubbar från Danmark. Det blev spel i alla åldrar från U8 upp till U18.
Här är lite referat från de olika åldersgrupperna.
U8
Idag spelade U8 sina första matcher av säsongen! Vi spelade två matcher där alla kämpade bra och samarbetade som ett lag! Den sista matchen var en mixmatch med pingvin, Hundestedt och Dragör som också var mycket rolig och alla spelade bra!
Hälsningar tre stolta tränare!
U10
U10 kom till Limhamnsfältet i stort sett med ett helt nytt lag, många som spela sin första match, de gick in med full fart och energin blev bättre för varje match. Det blev även många fina tacklingar och kämpar insatsen var stor.

Det kommer bli ett riktigt bra gäng framöver!! 

Det kommer bli en bra rugby säsong 2016.
Mvh Jimmie, Fini och David

U12
Årets och säsongens första matcher är spelade. Det hela startade lite ringrostigt och pelarna verkade nästan lite blyga inför motståndarna.

Många av spelarna i laget spelade sina första rugby matcher i U12 någonsin och även om man tränat flitigt så är det skillnad att spela match. Detta märktes i första och andra matchen, men det hela vändes och man fick ordning på spelet till den tredje matchen. De äldre spelarna tog ett mycket bra ansvar och tillsammans med de nya spelarna lyckades man till slut spela som ett lag.
Hälsningar tränarna

U14
U14 spelade sina matcher tillsammans med Malmö. En del spelade sina första matcher medan en del har varit med sen innan. Det var tufft motstånd i alla matcher med en del hårda smällar. En bra start på säsongen där man vet vad som behöver tränas extra på. 
Mvh Tränarna 
F16/P16
Tjejer Fick spela tillsammans med pojkar 16 och det var väldigt nervösa. De kom dit och var beredda på att spela touch med killar som motståndare, men det blev fullkontakt istället. Det var tufft att börja säsongen med så stort motstånd men också den bästa starten.

Första matchen var tjejerna lite sega men sedan kom de igång. sista matcherna spelade de riktigt bra, började försvara och attackera som man ska i 7 manna. De som spela var Sanna Danielsson, Felicia Holmgren, Liv Kleijsen och Elise Berndtson.
Mvh Tränarna
P18

Från två till sju matcher under dagen ! Tack Dave 😉 trots coach Keanes hastiga frånvaro så höll ni fanan högt. Idag fattades vi dessutom 5 ordinarie spelare som var på landslagsuppdrag.

För oss tränare så är förutom ert fantastisk spel vår stora behållning vilken rugbyanda ni har! Oavsett vem som kommer in ”ert” lag tar ni alltid hand om dem och alla är välkomna!

Många fina rugbyskills idag men framförallt vilken rugbyanda! Glada, trevliga, roliga och sjuhelvetes bra rugby!

Mvh Tränarna