Dålig dag på kontoret mot en taggad Exiles

Efter lite klydd med ko tider så började den stora matchen mot Exiles 14:15.

Alla hade stora förhoppningar på ett stark Pingvin lag men tyvärr så levde inte laget upp till förväntningarna. Exiles kapitiliserade på våra misstag och gjorde poäng tidigt i matchen. James Campbell kontrade med ett par straffspark och höll oss i matchen.
Det var svart att få igång en lovande backlinjen eftersom varken inkast eller ställklung kunde leverera bollen. Ställklung gick ständigt baklänges och en kombination på dålig beslut, kastning och timing gjorde att inkast var helt (i brist på ett bättre ord)…..ursel. I andra halvleken vann vi 0 (noll) från 5 (fem) inkast
Försvaret var väldigt passivt och tredje ledet fungerade inte alls i nästan hela matchen och då kunde Exiles lätt spela sitt expansiva spel. När vi verkligen tryckte på Exiles då visade de sina svagheter men vi kunde bara göra detta stundvis.
En nedslående resultat framför en ivrig och förväntansfull skara på läktern.

Om de positiva händelserna i matchen….Linus Ahlgren och Mark Malm från juniorlaget gjorde tillräckligt att behålla platsen i laget hemma mot Södertälje på lördag. James Campbell sparkade bra mot stolperna och räddade oss från ytterligare förlägenhet dvs ett noll på tavlan.
Antal straff mot oss var mycket bättre och det är någonting som vi har kämpat mot. Men å andra sidan ger vi fortfarande bort dumma straff i kritiska läge.

Det bäste man kan ta från matchen är att vi vet exakt vilka moment som vi måste förbättra. Förhoppningsvis har spelarna fått en tankeställare som de kan ta med sig till träning på tisdag inför en tuff match mot Södertälje hemma.

See you there

Mark S