Sverige, Sverige, Sverige

Idag har vi fått se en landskamp i Malmö mellan Sveriges och Moldaviens herrlandslag XV som gjorde alla både glada och stolta. Resultatet som blev 25-7 till Moldavien är av underordnad betydelse. Det viktiga idag var att landslagstränaren Kanogo Njuru tagit ut ett landslag som gick ut på planen och tog för sig mer och mer ju längre matchen gick. Det stod 0-20 i halvlek, men i andra halvlek hade Sverige mycket mer boll och visade upp flera fina anfall. Moldaverna var starkare, framför allt i klungorna, men trots att Sveriges säsong är slut och Moldaverna är mitt i sin så behöll svenskarna orken längst och blev bara bättre och bättre ju längre in i matchen man kom. Resultatet kom till slut på högerkanten efter bra teamwork hela vägen fram och målsparken sattes snyggt den också. Andra halvlek vann alltså Sverige med 7-5. Det bästa med dagens match var att se killarna spela med glädje. Man peppade varandra, pratade hela tiden på planen, offrade sig, stöttade varandra, gav aldrig upp, kämpade till sista sekunden  och spelade med hjärtat i riktig rugbyanda. Strunt i resultatet som ju faktiskt var riktigt bra, men poängen med denna text är att detta laget vi såg idag ger framtidstro och hopp för Sveriges rugby. Härligt och starkt jobbat, både spelare och ledare. Grattis från oss i publiken! 

   
   
Pingvins landslagsmän som alla gjorde riktigt bra ifrån sig var: Erik Sjöbeck, André Eriksson, Lars Tunestål, Andreas Persson, Erik Mårtensson, Tobias Rörstam, Johan Vuris och Alfred Meitman.