Södertälje – Pingvin o Sthl – Skåne

Det blev två förluster i dagens bortamatcher för Pingvins herrar och Skånes damer, men det var ändå ett fall framåt för båda lagen. Pingvins  herrar gav Södertälje en riktig match och många bitar börjar nu falla på plats i A-laget som tidigare i år haft olika uppställningar i varje match. Nu blir det förhoppningsvis äntligen mer stabilt och då börjar Pingvinlaget och dess tänkta spelsätt träda fram tydligare. Dagens förlust med 24-18 gör att semifinalerna som börjar nästa vecka kan bli riktigt spännande. Laget har nu två tränlngar på sig att fixa till de sista pusselbitarna för att ge Södertälje (som också blir semifinalmotståndare) två tuffa matcher. 

Skånes damlag gjorde en klart mycket bättre match än förra gången de mötte Stockholm Exiles. Dagens match slutade 27-10 till Exiles, men visade att Skånetjejerna kan de också. I andra halvlek släppte lagen bara in vara ett försök. För damernas del var detta den första av två semifinaler.