Scandinavian 7’s

Damlaget har spelat klart första dagen av Scandinavian 7’s i Köpenhamn. Fyra matcher, två vinster och två förluster. 19 damlag från Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland och Holland tävlar i denna stora och väldigt trevliga rugbyturnerlng på andra sidan sundet. Dagens resultat: Vinst mot Frederiksberg med 50-5 i ett långsamt, men säkert tempo där Pingvin ägde hela matchen. Passningarna satt som de skulle och det ble otroligt nog inte en enda klunga i hela matchen!  Andra matchen var mot inbjudningslaget Susie’s Saloon med jätteduktiga spelare från mestadels Holland som vann vår grupp. Här gjorde Pingvintjejerna en heroisk insats i andra halvlek. I första släppte vi in fyra försök som Susie’s fick slita hårt för, men i andra hade vi helt plötsligt en stor del av spelet och släppte inte igenom något förrän i sista minuten. 29-0 till Susie’s men jag var stolt som en tupp vid sidolinjen. Härlig match och så bra kämpat av alla! Tredje matchen förlorades stort möt Sthl Exiles (48-0) men sen vann vi komfortabelt mot Köpenhamn Exiles i sista matchen med 38-5. Imorgon fortsätter turnering och så spelar vi Plate (näst bästa gruppen) mot bla Vänersborg och Malmö.