Sol, regn och idel vinster på Viking Cup

Pingvin rullade upp till Spartacus RC i Göteborg med U10, U12, U14 och U16 lag för att delta i årets upplaga av Viking Cup. Förutom tokåkande i regnet på Liseberg bjöd turneringen på mestadels sol och vinster för Pingvins duktiga undgomar.

U10
Pingvin deltog med ett decimerat U10 lag som blev förstärkt med två Allingsåsspelare. Efter en lite seg start och förlust mot Malmö RC vaknade Pingvin till. I matchen mot Vänersborg uppvisade Pingvin sitt bästa passnings- och supportspel på länge och tog en betryggande vinst. Sista matchen fick sedan tyvärr ställas in då Göteborg RK hade för många skador.
Efter en blöt och sen kväll på Liseberg återvände U10 grabbarna till planen med märkligt nog mer energi än någonsin. Taggtrådsfrukosten gav utdelning med en vinst mot Malmö RC och sedan ytterligare en vinst mot Vänersborg RK.
Återigen uppvisade Pingvin hårda, fina tacklingar och bra passningsspel. Rutinen hos fjolårets nystartade kull börjar ge utdelning och spelare och tränare stod stolta och tog emot sina medaljer.
/Jimmie & Fini

image

U12
Våra spelar har kämpat väl och visat gott sportsmannaskap både på planen och utanför.
Vi kom upp till Partille med 12 spelare i vårt lag. Tyvärr hade de andra lagen inte lika många spelare, så i god rugbyanda så lånade vi spelare till de lag som behövde. I princip kan man sammanfatta cupen med att inget lag vann utan att Pingvinspelare varit med i betydande del. Pingvin vann alla sina matcher, utom andra mötet mot Spartacus RC på söndagen, vilka i sin tur fått avbryta första mötet mot Pingvin på lördagen pga för många skador.
/Lars & Rexall

image

U12 och U14 lagen

U14
GULD….
Vi spelade 6 matcher där vi vann alla.
Vi spelade hårt och rättvist där alla våra rucks och mauls var nästintill perfekta.
Ungdomarna tacklade bra och stundtals fick vi till bra spel.
Vi mötte 3 svenska lag:
Första Malmö RC mötet vann vi med 50-0 och andra matchen med 100-0. Mot Vänersborg RK blev det 90-15 och andra 75-5. Till sist var det Spartacus RC där första mötet blev 70-0 och andra mötet blev 75-0.
Vi tackar Samuel i Lugi som var med oss.
/Roger

U16
Vårt U16 lag med hjälp av 2 Lugi killar fick lite problem på vägen upp pga sjukdomar mm men vi blev precis 15 st.
Första matchen var mot skottarnas första lag vilket blev en väldigt tuff och jämn match som tyvärr förlorades med ett försök pga offside interception. Vi hade två försök över linjen som dock blev bortdömda som upphållna. Resten av helgen har vi vunnit våra resterande matcher (4st) utan att släppa in fler försök. Detta resulterade i att vi blev 2:a i turneringen endast slagna av Highland 1. Ett enda försök insläppt på fem matcher!
Det är ett suveränt gäng med humor och hjärtat på rätt ställe. De går från klarhet till klarhet och börjar ”tänka rugby” vilket lovar gott inför resten av säsongen!
/Dave & Daniel

image

Stort tack även till Spartacus RC för ett bra arrangemang.