Odense

I Lördags var vårt U16 lag i Odense och deltog i den danska mästerskapsserien. Detta kommer vi att försöka göra under året för att få ännu fler matcher. Serien består av 5 olika tillfällen ungefär som vi brukar ha med öresundsturneringarna.
Vi blev väldigt varmt välkomna av danskarna och deras förbund.
Tanken är att hela ungdomssektionen skall åka men de yngre hade denna helg ett träningsläger i Grönby.
För U16 gick första matchen suveränt de vann en tuff första match med 46-0 mot Hundested.
sen blev det uppehåll för de flesta men vi hade 4 spelare som ställde upp och spelade med Fredriksberg där de gjorde stor påverkan vilket medförde att de vann den matchen.

2015-04-25 12.36.13
Vår andra och sista match för Pingvin blev väldigt tuff och stundvis grinig och grisig. Matchen spelades mot Speed och slutade med förlust 7-14. Hade vi satt våra chanser i första halvlek hade vi nog vunnit med ett par försök.
Nytt för U16 i år är att vi spelar 15-manna och med 8 manna klungor, väldigt roligt. De spelar också 2×20 min och det vi såg under dagen så är vi ganska vältränade jämfört med andra lag, det enda vi behöver göra är att få lite mer erfarenhet på de olika positionerna då många i laget har bytat positioner inför året. En mycket trevlig och rolig dag i Odense.

2015-04-25 09.46.25