Herrarnas första träningsmatch

Pingvins herrar tog emot Speed Rugbyklubb från Danmark i sin första hemmamatch. Matchen som spelades på Köpinges konstgräsplan var ovanligt välspelad från båda sidor för att vara en försäsongsmatch. Pingvin saknade en hel del ordinarie spelare i backlinjen vilket tyvärr märktes. Överflödet av tredjeledsspelare samt några av

image

Pingvins yngre kommande talanger fick istället fylla backlinjen. Även om orutinen bland backarna syntes i försvaret, var det kul att se både gamla rävar och ivriga unga pågar springa benen av sig. Klungan spelade väldigt organiserat och med bra agression. Pingvins försvar var stenhårt och frustrerade ofta danskarna. Om det taktiska samspelet fortsätter och ökar i laget kommer säsongen 2015 att bli mycket bra. Matchen slutade 20-10 till Speed.