Ungdoms SM över – SM guld till F18

image

Pingvins hårt kämpande ungdomslag bjöds på tufft mostånd under Ungdoms SM i Enköping under helgen men gjorde mycket bra ifrån sig. F18 tjejerna tog dessutom SM guld!!

U10
Ett starkt lag inledde lördagen med att vinna tre matcher på rad. Söndagen fortsatte med förlust och två övertygande vinster. Alla matcher var spännande – ibland för spännande – med ganska heta känslor för så unga spelare. Med överlägsna tacklingar och jagande av motståndare visade U10 att de är ett lag att räkna med.
(U10 åldersgruppen medaljplaceras ej pga ålder utan alla lag får medalj för medverkan och stark insat)
/James och Glenn

U12
Första matchen mot Göteborg och vanns med 45-20.
Andra matchen var mot Vänersborg/Malmö och där vann vi med 65-35.
Tredje matchen möte vi Franska skolan och resultatet blev vår första förlust med 10-30.
Fjärde matchen vann vi med 50-35 mot Exiles.
Söndagen började vi mot Erikslund och det blev en förlust med 10-20.
Sen försatte vi med en vinst på 40-35 mot hemmalaget Enköping.
Vi avslutade med en stark vinst mot Borås där resultatet blev 50-45.
(U12 åldersgruppen medaljplaceras ej pga ålder utan alla lag får medalj för medverkan och stark insat)
/Roger och Tobbe

U14
En riktig kämpar insats! Med endast 9 spelar från Prc/Mrc tog dom sig till bronsmatch, vilket dom tyvärr förlorade på övertid med golden goal (15-15 efter full tid).
/Jimmie Danielsson

U16
Vi åkte till usm med 20 spelare i U16 och ganska höga förhoppningar.  Lördagen inleddes med vinst men sen orkade vi inte fullfölja det spelet. Om det berodde på lång resa och trötta killar eller lite för dålig koncentration vet vi inte men vi fick på Söndagen koncentrera oss på att jaga bronset. Allt landade i en sista match som dock förlorades och vi slutade 4:a. Vi ser dock ljust på framtiden då ca 85% av laget spelar U16 även nästa år.
/Dave, Fredric, Daniel

F18
Helgens matcher har gått väldigt bra och slutade med SM guld! Vi visste vart vi hade varandra på planen och vi kämpade som ett lag. Vi är ett starkt och snabbt lag som vi utnyttjade på rätt sätt. Alla ska vara nöjda över sin insats och bära guldmedaljen stolt!
/Nora Ahlström