2 Pingvintjejer i 25-manna truppen inför landskampen mot Holland

Ett stort grattis till Minna Ahlström och Hanna Enehov som blivit uttagna till Svenska Damlandslagstruppen inför jubileumslandskampen mot Holland som spelas i Malmö den 18/10. Stort grattis också till Kerstin Lövendahl som också spelar med Pingvin i år, men som är licensierad för Helsingborg Gripen. Det är i år 30 år sedan Sverige spelade sin första damlandskamp och detta just mot Holland. Tittar man på nedanstående lag så är det länge sen Sverige mönstrade ett så starkt lag inför en landskamp. Det ska bli mycket intressant att se vad dessa svenska rugbytjejer kan göra mot holländskorna. Boka redan nu in ”Sverige – Holland, Lindängen, Malmö den 18/10 kl.15”.

Svenska Rugby Förbundet: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaRugbyforbundet/Nyheter/Senastenytt/DamXVtruppenforjubileumsmatchen/

Efter ett intensivt öppet läger i söndags, med ett 40-tal deltagande spelare, har nu en trupp på 25 spelare (22 plus tre reserver på hemmaplan) tagits ut inför jubileumsmatchen mot Holland den 18 oktober. Innan landskampen hålls ett träningsläger den 5 oktober i Enköping. 25 spelare är uttagna, detta inkluderar tre reserver på hemmaplan.

 

Truppen för jubileumsmatchen mot Holland

Emma Skagerlind Enköpings RK
Lene Lykke Enköpings RK
Sara Lenvall Enköpings RK
Anna-Lena Swartz Göteborg RF
Erica Storckenfeldt Göteborg RF
Jessica Mellin Göteborg RF
Johanna Gustafsson Göteborg RF
Ninni Geibat Göteborg RF
Sara Sundström Göteborg RF
Ulrika Andersson-Hall Göteborg RF
Kerstin Lövendahl HRC Gripen
Victoria Petersson Kalmar Södra IF
Micaela Francke-Rydén Lugi RK
Karin Hedlund Malmö RC
Hanna Enehov Pingvin RC
Minna Ahlström Pingvin RC
Cicilia Isvén Saracens RFC, England
Carina Trinh Stockholm Exiles RFC
Elisabeth Ygge Stockholm Exiles RFC
Jennifer Sundqvist Stockholm Exiles RFC
Jennie Öhlin Stockholm Exiles RFC
Emilie Hellgren Uppsala RFC
Katarina Boman Uppsala RFC
Fia Främling Vänersborg RK
Emilia Kristiansson Wasps RFC, England