Störterbecker Cup!

I helgen åkte 55st glada Pingviner till Hamburg för att deltaga i Störterbecker Cup. Bussen var fullmatad till sista plats. Ett härligtgäng med allt från spelarna i U10, U12 och U16 till glada föräldrar och nervösa tränare 🙂

I strålande solsken drog matcherna igång på Lördagen

U10 spelade ett offensivt och häftigt spel vilket bidrog till en del vinster. Suveräna tacklingar och löpningar av våra unga förmågor! U10 fick spela många matcher och fick dra många nya erfarenheter. Det är alltid skillnad på träning och match! Det syns att det finns mycket talang hos våra små.

U12 hade tufft motstånd men bjöd verkligen upp till kamp mot tuffa motståndare. Det blev en väldigt lärorik helg för U12 då man i Tyskland kör efter IRB´s regler i större utsträckning än vad vi gör i Sverige bla fick de en snabbkurs i 5manna klungor och ett helt annat taktiskt spel. de blev en vinst och resten förluster men alla spelarna fick blodad tand av det ”nya” sättet att spela och det märktes att de håller på att skapa ett riktigt bra lag tillsammans!

För U16s del handlade mycket om att försöka få till samspelet och killarna visade verkligen denna helgen att de tagit till sig allt som deras tränare tjatat om under vintern och våren. De vann 3 matcher och förlorade 1. De spelade verkligen som ett lag och gav järnet hela tiden. U16 blev 2:a i Cupen

DSC_0165

Tillsammans under hela resan har vi haft det underbart och roligt. Cupen var välorganiserad och St Pauli tog väldigt väl hand om oss. Alla kände att detta kan vi verkligen göra igen!

Gå gärna in på Galleri på hemsidan och titta på foton tagna under helgen.