Gårdagens beachrugby

Beachrugbyn i Helsingborg genomfördes i blåst men med härlig sol. 11 herrlag och 9 damlag gjorde upp om titlarna. Pingvins herrlag lyckades bäst av Pingvinarna och spelade mycket bra i hela turneringen. De flesta matcher vanns en enkelt. Störst motstånd gav Beachboys (mixlag med bl.a. två Pingvinare) som man spelade lika mot i sista sekunden i grundserien, men som man därefter fick se sig slagna av i finalen. Vi gratulerar till andraplatsen !  Damlaget spelade också bra i 3 av 4 matcher. Första matchen var mot Uppsala där tjejerna vann med 15-5 (Minna 2 försök och Hanna 1 försök). I andra matchen stod Attila för motståndet och tack vare sitt lite mer aggressiva spel fick de Pingvintjejerna ur balans och helt plötsligt fungerade inte försvaret lika bra längre. Förlust 5-10 (Minna 1 försök). I tredje matchen i gruppspelet var det dags att spela mot Stockholm Exiles som spelade både bra och hårt, men till denna matchen var tjejerna beredda och visade absolut ingen respekt. Trots att Pingvin bestod av 5 tjejer mellan 15-18 år och Exiles hade ett betydligt mer erfaret lag satte Trelleborgarna full fart. Matchen blev mycket jämn och hård och väldigt spännande ! Tjejerna kämpade för allt vad de kunde och gav verkligen allt in i det sista. Försvaret var ypperligt och man blixtrade till även i några av anfallen. Det stod 5-5 med bara 1 minut kvar när Pingvin lyckades ta sig igenom och vinsten var ett faktum. En mycket skön seger ! Och roligast av allt var nog att det var de två yngsta spelarna som gjorde de  viktiga poängen, Nora (15 år) och Sanna (16 år). 🙂 I kvartsfinalen fick man möta Göteborg och återigen lyckades damlaget spela mycket bra och det blev en jämn match som till slut vanns av Göteborg med 10-5 (Minna 1 försök). Damfinalen vanns av ett mycket duktigt Vänersborg. När alla matcher var slut för dagen samlades lagen vid Helsingborg Gripens klubbstuga för en trevlig grillkväll i äkta rugbyanda. Tack till Helsingborg för ett bra beachrugbyarrangemang. IMG_8023

 

 

Publicerad i Beach Rugby, Damer, Herrar