Fyra Pingvintjejer i damlandslaget

Inför VM-kvalet i Spanien om två veckor fick Pingvins Birgitta Fällström, Mimmie Mikaelsdotter, Mia Mauritsson och Therese Nilsson det glädjande beskedet att de blivit uttagna till damlandslaget, som i år går igenom en ny fas med många nya rugbytjejer i laget tillsammans med tränaren  Andrew Franco i spetsen.

Sverige vann i fjol sin EM-grupp (tillika första steget i kvalet till VM 2014 i Frankrike) på hemmaplan och nu är det dags för  steg två i kvalprocessen, där fem lag gör upp om två platser i nästa års VM.  Sverige möter i kvalet värdnationen Spanien, samt Samoa och Skottland. Övriga deltagande länder är Nederländerna och Italien. De två länder med flest tabellpoäng efter tre matcher kvalar till VM. 

2013-04-20   17:30             Sverige – Spanien               Madrid, Spanien

2013-04-23   15:45             Sverige – Samoa                   Madrid, Spanien

2013-04-27   14:00             Sverige – Skottland            Madrid, Spanien

 

Vi önskar laget lycka till och ser fram emot en bra utveckling de närmaste åren. 

 

 

 

Publicerad i Okategoriserade