Sv. Rugbyförbundet satsar på TalangUtvecklingsProgram ”TUP” för ungdomar

TUP – Talangutvecklingsprogram – ”Tuppen”

SRF har startat upp ett nytt TalangUtvecklingsProgram som är ett utvecklingsprogram för flickor och pojkar mellan 15-18 år.

Programmet kommer att ha en blandning av styrka och konditionsträning samt teknisk och taktisk rugbyutbildning.  Sessioner kommer att levereras av SRF tränare och några av våra landslagtränare på regional nivå och kommer att pågå mellan 1 och 4 timmar. Innehållet i sessionerna kommer att baseras på SRFs nya utvecklingsmodell och spelare kommer också få råd om sin utbildning mellan lägren.

TUP är det första steget på SRFs nya nationella utbildningsväg där vi förhoppningsvis kommer att hjälpa några framtida stjärnor för Sverige att börja sin resa till en landslagströja. Spelare kommer att följas under de 2 år som programmet pågår och kommer att användas som underlag för ungdomslandslag från 2014 och framåt.

Första sessionen genomfördes i Malmö i lördags (9/1) med tränarna David Hanley och Conor Mc donagh. Från Pingvin deltog Sanna Solomon, Hanna Enehov, Frida Nilsson och Nora Ahlström. Nästa omgång hoppas vi ha med några av våra killar också. 

Publicerad i Okategoriserade