Pingvin spelar rugby i Filippinerna

Tjenare… Nu har det spelats rugby i Filippinerna!!!
Matchen spelades på kvällen den 19:e feb mellan Low Flying Dragons som är ett lag bestående av bara utlänningar och Cebu Dragons som bara har inhemska spelare.
Dagen började med en stabil frukost på ön Malapascua sen är det en promenad på ca 10 minuter till andra sidan ön. Där går båten till ”the main land” den skulle gå kl 10 men vi är på Filippinerna så ingen visste riktigt när båten gick, den går nog snart blev svaret. En halvtimme senare avgick båten och resan tar ca 30 minuter, vi (min värd Mike och vår bagagebärare Eddie) anländer till Maya och därifrån tar vi bussen till Cebu (som inte heller går efter någon tidtabell utan när the driver has finished his coffey). 4 timmar senare efter en vansinnes färd och ett stop för lunch bestående av kokta kyckling inälvor med ris är vi framme vid busterminalen i Cebu. Stadion ligger tydligen inte där alla trodde den låg utan den ligger bara rakt över vägen.
En snabb fika sen är det dags att träffa grabbarna, hundratals frågor om man har spelat förr, vilken position och om man verkligen spelar rugby i sverige. Snabbt ombyte och sen är det uppvärmning, vilket jag tyckte var onödigt eftersom det var 30 grader varmt kl 17.30 men det var bara att ge sig. Ca 10 minuter in i första halvleken gjordes första försöket av Low Flying Dragons ett kanon anfall av hela klungan som avslutades med att FÖRSTALEDET hamnade som kedja mot deras ytter och center. Tre snabba pass och en krossad ytter innan JAG dök in det försöket!!!
Efter det tog bristen på fitness ut sin rätt och CD gjorde rättvist ett försök. I andra halvlek så styrdes inkasten upp och vi körde en svensk/fransk variant av vårt beprövade cockroll och se på fan… det funkade och vi gjorde försök nr 2!! (men det blev bortdömt pga en teknisk miss av domaren). Istället kontrade CD och nu ledde dom med 5 minuter kvar… Ny avspark och en vansinnes tackling ala´ bröderna Holmgren (men tyvärr utan Ted… fick hjälp av en fransos vid namn NIELS !!??) och vår stabile center från USA sprang in ett försök sen var matchen slut 10-10!
Tredje halvlek hölls på ett ställe som heter the urban cellar kolla deras hemsida www.theurbancellar.com och det var precis som överallt annars… MKT öl och en del roliga lekar!!!!
Ha det bra i snön! Nu väntar jag bara på att min stortånagel ska lossna helt (spelade i lånade skor som var 2 nummer för små)
Varma hälsningar från Filippinerna – Glenn Holmgren
Publicerad i Okategoriserade