Slitstarka otursdrabbat och faller i ligatabellen

Det var ett otursdrabbat Slitstarka som fick se sin förstaplacering i ligan orättfärdigt slitas ifrån sig i andra omgången av Pingvin Touch League (Tafsligan). Efter en trög start i första matchen och oavgjort mot Pille Produkter fortsatte eländet. Trots förstärkning med närmare 80 års erfarenhet genom f.d. A-lagsspelare, hade laget domarna mot sig och spelade även oavgjort mot tabellbotten Golden Nuggets. I tredje och sista matchen vann helt oväntat amatörlaget Flying Whales mot Slitstarka efter några tvivelaktiga domslut. Flying Whales överraskade under andra omgången av Tafsligan (troligtvis efter någon ljusskygg uppgörelse med domarna) och vann alla sina matcher. Någon på sidlinjen sa snyggt spel, men det var inget som reportern råkade se. Pille Produkter gjorde som de brukade – spelade två matcher oavgjort och förlorade resten. Lagkaptenen Alfred Meitman sa efter matchen ”…….”, nej just det, han var bortrest. Någonting om landslaget….
Golden Nuggets glänste och spelade två matcher oavgjort istället för att vinna och ligger nu längst ner i serietabellen.
Om spelande ordförande Per Sjöbeck hade varit på plats hade han nog sagt ”Domarna var av väldigt skiftande kvalité”.

Läs mer om Pingvin Touch League här

Publicerad i Touch League