Avspark för Pingvin Touch League

Säsongens första omgång av Tafsligan gick av stapeln under vinterbistra förhållanden i söndags, Hela 26 mer eller mindre samspelta spelare och 5 hysteriska fans var på plats under detta evenemang som sammanfattades av spelande klubbordförande Per Sjöbeck såsom ”Lite dåliga domare och dåliga händer så här i böjan av säsongen, men väldigt bra uppslutning”.

De fyra lagen Pille Products, The Flying Whales, Golden Nuggets och Slitstarka var alla taggade inför matcherna. (Kanske mest stjärnlaget Slitstarka….).

Trots en imponerande öppning av Pille Products i första matchen fick laget se sig besegrade av The Flying Whales under ledning av kaptenen Alexander Andersson. Slitstarka vann sedan bekvämt över Golden Nuggets, som trots sina snygga, matchande gula tröjor inte kunde finna harmoni och samordning i sitt lag. Golden Nuggets under ledning av Storebror Sebastian Andersson spelade sedan en riktig nagelbitare mot lillebror Alexanders lag The Flying Whales. En olidligt spännande match som slutade 10-10. I de följande matcherna fortsatte Slitstarka att imponera och vinna tills de i sista matchen förlorade genom ren och skär otur.

Efter första omgången av Pingvins Tafsliga ligger nu Slitstarka – under ledning av kapten Ercan Aytuglu – i toppen av serietabellen. Ercan sammanfattade matcherna med orden ”Vi är stabila!”

(Läs mer om Pingvin Touch League och följ serietabellen genom att klicka Pingvin Touch League under snabblänkarna till höger.)
Publicerad i Touch League