Pingvinnytt

Högsta Herrserien består i år av endast 6 lag vilket innebär ett jättetufft motstånd för vårt till stor del unga lag.
Spelarna behöver allas stöd och uppmuntran och vi hoppas att ni kommer och hejar på dem när de spelar hemmamatcher på följande datum: 14/8, 21/8 och 4/9.
Pingvins herrar måste vinna tre av de återstående matcherna för att säkra en plats i nästa års allsvenskan, annars är det tyvärr rakt ner i div. 1 som gäller.
Det är såklart ingen lätt uppgift, men om alla ställer upp och jobbar för varandra både på och utanför plan kommer det säkert att gå bra.
Här är självklart stödet från publik, gamla spelare, kompisar, styrelsen och alla som har ett rugbyhjärta viktigt för grabbarna.
Kom till Pilevallen och visa att ni tror på Pingvins A-lag !

Damernas serie är uppdelad i norr och söder för att i augusti sorteras ut i Elitserien resp. Allsvenskan. Pingvins damer säkrade genom segern mot Lugi i lördags med 48-5 sin plats i Elitserien. Grattis tjejer och vi håller tummarna för en seger mot Göteborg den 19/6.

Som ni vet så har 7-manna-rugby äntligen blivit en OS-sport och det betyder att även Sverige satsar med på 7-manna.
Nytt för i år är en 7-manna serie som avslutas med slutspel i Malmö den 16-17 juli under SM-veckan där 14 mindre sporter gör upp om SM-gulden.
Pingvin har chans att gå till slutspel med både herrar och damer och vem som går vidare avgörs på Pilevallen den 12 juni med matchstart kl.11. Vi hoppas på en festlig dag med snabba roliga matcher, musik i pauserna och grillning och det som hör till.

Ungdomarnas stora händelse är såklart Trelleborg Rugby Festival som i år äger rum den 21-22 augusti.
Vi har redan klart med ett engelskt U17 lag (som våra U15-U17 spelade mot på sin Englandstour i fjol).
Här behöver vi lite korta insatser med matutdelning, grill, kiosk, städning mm. Skicka ett mail till email@pingvin.nu om ni kan hjälpa till eller kontakta någon när ni kommer upp för att titta på herr och dammatcher. Den 12/6 finns flera av de ansvariga på plats så då går det jättebra att anmäla sig och vi ska försöka få till en kort information kl.13 i klubblokalen så välkomna in från läktarplatsen då.

Dam-VM går av stapeln i London i slutet av augusti, och som det ser ut nu har vi fyra Pingvin/Malmö spelare, Sara Åkerman och Anna Larsson från PRC och Lina Norman och Karin Hedlund från MRC som har stor chans att komma med i VM-truppen.

Vi har också haft tre ungdomar på C-gruppens EM i Italien, Alfred Meitman, Erik Sjöbeck och Petter Madsen som alla tre gjorde en kanoninsats när Sverige tog sig uppåt i rankningen till B-gruppen. Ledare för U18-landslaget kommer också delvis från PRC, Thomas Petersson och Finn Hultman.

Ha en skön sommar så ses vi på Pilevallen !!
Britt

Publicerad i Okategoriserade