Resultat Nationella TAG-Finalen

Taget från Förbundets hemsida:

Resultat från den nationella TAG-finalen
2009-11-12 14:46

Igår korades Korsängsskolan från Enköping till vinnare i de första nationella TAG-rugby mästerskapen för mellanstadiet. I den tighta och spännande finalen slog de Hagebyskolan (Norrköping) med sex försök mot fem.

Korsängsskolan, som i Oktober vann kvalet i den norra distriktsfinalen, slog i grundomgången Alléskolan (skurup) och Blåsut (Vänersborg), och spelade oavgjort med Hageby för att ta plats i finalen.

I matchen om tredjepris slog Alléskolan Blåsut med nio försök mot sex efter att ha förlorat mot samma lag i grundomgången.

”Igår var en mycket trevlig dag. Barnen ser redan fram emot nästa års turnering och har då sagt att de ska vinna hela turneringen” säger Hans Malmgren, idrottsledare på Alléskolan.

Trots förlusten var även Lars Mossberg från Vänersborg nöjd med dagen. ”Alla Vänersborgsspelare var mycket trötta och mycket nöjda igår kväll”

”Jag var verkligen imponerad av den höga spelnivån från alla lagen i finalspelet. Det spelades några riktigt tävlingsmässiga matcher och det finns flera talangfulla unga spelare där ute, varav många aldrig tidigare spelat rugby. Min förhoppning är nu att vi kan bygga på detta inför nästa år och se fler skolor och klubbar komma ombord. Något som har varit väldigt positivt för mig är klubar som Pingvin som har rekryterat ett antal spelare under året som ett resultat från deras skolarbete -kan vi få det att sprida sig över landet kommer rugbysporten evrkligen att växa i Sverige” säger Chris Sigsworth.

”Från 6-7 st. på träningarna hösten 2008 så har vi blivit ca 20-25st varje träning. Sista tävlingen för våra ungdomar var i Malmö i den s.k. Öresundserien och då kunde vi ställa upp med 2 fulla U11 lag och 4 spelare i U13 säger Daniel Sörenssen, Club development officer för Pingvin.

Planerna för andra årets Gymnasie SM har redan startat. Finalerna kommer att hållas i Enköping den 3e juni 2010.

Resultat från den nationella TAG-finalen
Grundomgångar
Korsängensskolan (Enköping) 7-7 Hagebyskolan (Norrköping)
Alléskolan (Skurup) 8-9 Blåsut skola (Vänersborg)
Korsängensskolan 12-7 Blåsut skola
Hagebyskolan 9-8 Alléskolan
Alléskolan 7-10 Korsängensskolan
Blåsut skola 6-7 Hagebyskolan

Match om tredje pris
Alléskolan 9 – 6 Blåsut skola

Final
Korsängensskolan 6 – 5 Hagebyskolan

/Daniel

Publicerad i Okategoriserade