A-lagets Skottlandtour

Touren till Skottland blev som vanligt över förväntan. En ändring av resedagar och flygtider från Norwegian omvandlade ett ganska lugnt schema till ett fullspäckat schema med mycket rugby. Hela 37 spelare och supportrar (ursäkta – officials) deltog i helgens aktiviteter som bestod av välkomstmiddag (haggis) hos Portobello RFC, match mot Portobello RFC (vinst med 7-0), besök på Murrayfield för att se Skottland – Fiji, lite (med betoning på lite) sightseeing i Edinburgh samt en sista match mot Currie RFC (förlust med 12-57).

Den första matchen var inget skönlir och kan kanske skyllas på jetlag, klimatanpassning och otydligt (okänt?) språk från domarens sida – absolut inte på vätskebrist i varje fall.

Matchen mot Currie var mycket hårdare och mycket bättre, och Pingvin spelade en division högre än vad vi annars klarar. I första halvlek stod det 12-17 till Currie och matchen var mycket bra och spännande. Men i andra halvlek gjorde sig den långa helgen påmind på olika sätt och Currie tvingade Pingvin att röra sig på större ytor istället för att stånga sig blodiga mot klungan. Siffrorna rann tyvärr iväg mot slutet av den för övrigt mycket bra matchen.
Vi hoppas nu – som förra året – att någon av lagen Pingvin mötte är sugna att komma till Pingvin Easter Games till påsk.
Publicerad i Herrar, Tour