USM för U17

Stående fr. vänster: Thomas Petersson (tränare), Oscar Larsson, André Eriksson, Alfred Meitmann, Wictor Arnoldsson, Jacob Olsson, Ola Ravn, Henry Bergström, Filip Jeppsson, Erik Sjöbeck, Erik Arvidsson samt Kjell-Erik Jarlsborg (tränare)

Sittande fr. vänster: Chris Haslam, Jonathan Svensson, Petter Madsen, Andreas Göransson, Jonathan Kvist (lagkapten), Chris Grant-Peterson, Simon Jarlsborg, Oscar Christoffersson samt Simon Johansson

SM-Guld till våra mycket duktiga U17 killar

Vårt U17-lag gjorde en fantastisk turnering och släppte bara in ett försök på sina 6 matcher. Man var turneringens i särklass bästa lag och var det lag som också spelade den i särklass bästa rugbyn. Det var bara i finalen mot Vänersborg, som nerverna och stundens allvar gjorde att matchen blev jämn.

Det som skilde våra U17-pågar från de andra, var att inget annat lag spelade så bra i kontaktspelet som vi gjorde, samt att våra kedjespelare var mycket duktiga på att komma från djup och med fart in i passningarna

Lördagens gruppspel startade lite trevande och stelt mot Karlstad, men trots detta glimtade spelet till stundtals och man förstod att det skulle bli bättre. Segern mot Karlstad var aldrig i fara utan segersiffrorna blev hela 31 – 0.

I den andra gruppspels matchen mot Hammarby steg spelet en nivå. Hammarby hade aldrig en chans och var aldrig riktigt nära att göra poäng. Precis som mot Karlstad så blev det en seger med 31 – 0.

I den tredje och sista gruppspels matchen så stod Vänersborg för motståndet. Laget kom otroligt laddade till matchen som också var en gruppfinal. Spelet lossnade helt och Vänersborg fick i stort sett helt inrikta sig på försvarsspel. Att vi bara vann med 19-0 var smickrande för ett vilt kämpande Vänersborg.

Fredrikstad RK stod för motståndet i söndagens första match, tillika kvartsfinal. Våra killar brukar vara trögstartade och slöa i morgonmatcher. Men fokuseringen på bli SM-vinnare var total och Fredrikstad utklassades med 45 – 0.

I semifinalen stod Norrköpings RK Troján för motståndet. De fick precis som tidigare motståndare inrikta sig på försvarsspel och försöka hålla förlustsiffrorna nere. Det stod ”bara” 7 – 0 i halvtid, men i andra spelade laget ut och segern skrevs till 29-0

Att finalmotståndaren blev Vänersborg hade vi inte väntas oss. Men de vann lite överraskande sin semifinal mot Stockholm Exiles med 7 – 3. Vi i lagledning blev lite oroliga då vi befarade att underskattning, efter lördagens klara seger mot dem, skulle komma in i bilden.

Våra killar startade matchen helt fantastiskt. De fullkomligt körde över Vänersborg de första fem minuterna och tog också rättvist ledningen. Men i samband med vårt ledningsförsök blev en Vänersborgare skadad och matchen avbröts i mellan 5 och 10 minuter. Vid återstarten tappade vi ”momentum” och tempo samtidigt som vår spelfördelare Alfred Meitmann fick en kraftig smäll, som innebar att han i resten av matchen bara nådde upp till 50-60% av sin kapacitet. Detta sammantaget innebar att Vänersborg kunde komma tillbaka och jämna ut spelet. Pingvin var dock hela tiden det bättre laget och ledde hela tiden, men Vänersborg kontrade väldigt bra.

Att förlora fanns dock inte våra pågars huvud, när spelet gick lite i baklås så kom hjärtat och kämpatakterna fram i stället och man vann mycket rättvist med 13-10.

När slutsignalen gick var det väldigt många lyckliga ”pingviner” och flera glädjetårar föll från mångas ansikten. Ingen av spelarna hade tidigare vunnit ett USM och fokusering på turneringen har varit total under hela hösten och när de nått sitt mål visste deras glädje inga gränser.

//Kjellis stolt tränare

Publicerad i Okategoriserade