Resultat 5 september

Pingvinlagen möter idag Stockholm Exiles i returmötet i Elitserien.
Damerna gick först på planen och det blev en stundtals spännande tillställning.
PMS startade starkt, men efter bara några minuter missades en tackling och det stod 0-5 till Exiles. Resten av första halvlek blev hyfsat jämn men dock med ett övertag från Exiles sida vilket också syntes i halvleksresultatet 0-17.
PMS spelade aggressivt och kämpade i varenda situation och detta gav till slut resultat. Kedjan fick ut bollen efter ett massivt arbete från klungan med massor med pick and go tills man nådde högerkanten och passet gick från klunghalven och hela vägen ut genom kedjan där Rebecka Sundell till slut kunde lägga ner bollen innanför försökslinjen på vänsterkanten. Exiles gjorde ytterligare ett försök och därefter fick Emma Wallering med sig en svårplockad passning och det blev ytterligare 5 poäng till Skånetöserna.
Efter detta fick PMS lite luft under vingarna och Minna Ahlström kunde krångla sig förbi några försvarsspelare och det stod 24-19. Här hade PMS chansen att ta sig upp, men några slarviga passningar gjorde att Exiles snabba spelare igen lyckades ta sig upp i planen och göra ytterligare 2 försök. Minna avslutade sen sin sista Pingvinmatch innan flytten går till Edinburgh med ytterligare ett försök med efterföljande målspark.
Slutresultat 26-36. Bra domare var Constantin Calafeteanu.

Herrlaget förlorade med 3-44, men ligger fortfarande på slutspelsplats.

/Britt

Publicerad i Okategoriserade