Stockholm International Youth Cup 16-17 maj

Klubbens U17- respektive U15-lag blev bägge bronsmedaljörer i Stockholm International Youth Cup på Årstafältet den gångna helgen.

U17-laget gjorde en gedigen insats och började turneringen storstilat, då man var ytterst nära att besegra slutsegrarna CUS Torino. Italienarna hade turen på sin sida i avgörande lägen och vann inte helt rättvist.

I semifinalen mot Stockholm Exiles fick laget en liten svacka i spelet och Exiles kunde rättvist vinna med 29 – 10. Synd att vi gjorde vår sämsta match i turneringen när det gällde som mest. Resterande fyra matcher vanns komfortabelt. I matchen om 3:e plats mot Erikslund, som var det enda lag som lyckades besegra Torino, så gjorde vi vår bästa match och vann den med hela 39 – 0.

Pingvins resultat:

U-17
Pingvin – CUS Torino Rugby 10 – 17
Pingvin – NRK Trojan/Hammarby 30 – 5
Pingvin – Frölunda/Vänersborg 19 – 0
Pingvin – Erikslund 26 – 15
Pingvin – Stockholm Exiles 10 – 29
Pingvin – Erikslund 39 – 0

Final: CUS Torino – Stockholm Exiles 19 – 12

Ingen inte ens spelarna själva i U15-laget trodde att det skulle gå så bra som det gjorde. Men flera spelare i laget har gått framåt flera klasser sedan i fjol och då inte minst konditionsmässigt. Det var storsegrar enda fram till semifinalen mot Frölunda. Men vi pressade dem väldigt hårt och var så pass nära som 15 – 20, när det återstod 7 minuter.

Laget kom dock starkt tillbaka i matchen om 3:e plats och besegrade enkelt Erikslund i den matchen.

U-15
Pingvin – Vänersborg 30 – 10
Pingvin – Erikslund 25 – 15
Pingvin – Aspenäs/Frölunda 35 – 15
Pingvin – NRK Trojan 35 – 0
Pingvin – Frölunda 15 – 35
Pingvin – Erikslund 30 – 10

Final: Stockholm Exiles – Frölunda 45 – 5

Kjellis

Publicerad i CUS Torino, Erikslund, Frölunda, Hammarby, NRK Trojan, Stockholm Exiles, Stockholm International Rugby Cup, U15, U17, Vänersborg RK