Öresundsserien

Omgång 1 i Köpenhamn 3 maj

U17-laget:

De vann sin första match överlägset mot Wexiö/Kalmar/Ronneby med hela 58 -0. Pingvin var överlägsna ett tappert kämpande motståndarlag och det var bara en fråga om hur stor vår seger skulle bli.
Poängen gjordes av: Petter Madsen 10, Jacob Olsson 10, Oscar Larsson 10, Alfred Meitmann 8, Chris Haslam 5, Simon Jarlsborg 5, Filip Jeppsson 5 och Josh Wilson 5.

I dagens andra match stod hemmalaget Speed som motståndare. Det blev en mycket jämn match, där dock Speeds mer aggressiva klungspel fällde avgörandet. Pingvin förlorade med knappast möjliga marginal med 15 – 14. Det pågarna skall ta med sig från matchen är att när vi fick ut bollen i kedjan och anföll, så var vi klart bättre än Speed.
Poängen gjordes av: Wictor Arnoldsson 5, Erik Arvidsson 5, Alfred Meitmann 2 och Filip Jeppsson 2.

U15-laget:

Laget fick ett par tunga återbud pågrund av sjukdom och skador timmen innan avresan till Köpehamn, vilket gjorde att en del fick spela på ovana platser. Men det märktes inte i första matchen, då våra pågar gjorde en storstilad match och besegrade Lugi med hela 47 – 0.
Poängen gjordes av: Hampus Jönsson 17, Joel Ödin 15, Jonathan Svensson 10 och Erik Mårtensson 5.

I dagens andra match mötte U15 grabbarna Wexiö/Kalmar. Man fick bara 15 minuters vila efter matchen mot Lugi vilket märktes i första halvlek, då vi inte var med i matchen. I halvlek låg vi under med hela 45 – 0. I andra halvlek var det som om ett helt nytt Pingvinlag kom ut på planen. Man knapprade in Wexiö/Kalmars ledning under hela halvleken, men närmare än 57 – 35 kom vi aldrig.
Poängen gjordes av: Jonathan Svensson 15, Hampus Jönsson 10, Alex Jönss0n 5 och Erik Mårtensson 5.

Publicerad i Köpehamn, Lugi, U15, U17, Wexiö/Kalmar, Wexiö/Kalmar/Ronneby