Matchrapport – HRC Gripen vs Malmö/Trelleborg

Årets första seriematch i strålande fint väder borta mot Helsingborg Gripen som
glädjande nog efter många, många år åter har ett damlag i seriespel. Pingvin/Malmö hade med sig 16 spelare som alla var laddade inför premiären. Redan efter ett par minuter kom vårt första försök och det fortsatte sedan med jämnamellanrum under matchen.

Trots stora poäng var det en ganska jämn match. Gripen spelade strukturerad rugby för att vara ett helt nytt lag och det blev därför en väldigt rolig match, både attspela och titta på.

Skillnaden var att när vi fick bollen lyckades vi med att passa den hela vägen till yttern Mimmie Linde som gjorde 3 försök och när vi inte spelade ut den hela vägen kom ofta fullbacken Karin Hedlund i full fart genom kedjan och sprang 40-50 m innan hon kom fram till försökslinjen och kunde göra försök.

Vi behöver jobba mer på att alla ska räta upp i kejdan, det blev lite mycket sidled emellanåt. En liten eloge till Lena Brantmark och Annika Ersson som flera gånger rätade upp och skapade framåtspel för oss.

I stort sett en kanonmatch av Pingvin/Malmötjejerna och bra dömt av Rhodri England. 5-87 i slutresultat – det är bara att gratulera och njuta av segern !! 🙂

Klungan fick jobba hårt för att hantera Gripens klunga och i slutet gick det bättre även på Gripens insättningar.

Lina Mattsson gjorde flankerdebut och med lite mer rutin kan det bli hur bra som helst. Lina är aggressiv och framåt.

Inkasten funkade ganska bra, lite finslipning på timingen i lyften skadar dock inte. Tyvärr gav vi bort många straffar i rucks och mauls vilket gjorde matchen betydligt mer jämn (spelmässigt, inte poängmässigt) än vad den skulle varit.

Rhod kommer att gå igenom detta under följande träningar så att vi undviker detta i kommande matcher.
/Britt

Poänggörare:
Minna Ahlström 27 p (1 försök och 11 målsparker)
Karin Hedlund 25 poäng
Mimmie Linde 15 poäng
Lina Norman 5 poäng
Lena Brantmark 5 poäng
Grith Sörensen 5 poäng

Laget:
1 Mia
2 Maria
3 Linda
4 Johanna
5 Linda
6 Lina M
7 Pomme
8 Annika
9 Lena
10 Minna
11 Sara
12 Lina N
13 Emma
14 Mimmie
15 Karin
16 Grith

Publicerad i Damer, Gripen, Helsingborgs RK, Pingvin RC/Malmö RC