Pingvins första match har nu spelats

Det var klubbens U16-lag som blev först ut med en träningsmatch mot RK Speed U-17 i Köpenhamn i lördags den 21 mars.
Vi skulle också ha spelat med vårt U17-lag precis som Speed, men då ingen av våra 92:or kunde spela så blev det ett U16-lag vi ställde upp med. Det syntes rent fysiskt att Speed var äldre, då de var större och starkare än våra pågar. Men det kompenserade vi med att spela snabbare i kontakterna och i nedbrytningarna. Det blev en mycket jämn och spännande 15-manna match, som spelades i 2 x 20 minuter. Pingvin ledde i halvtid med 12 – 10, men när slutsignalen gick så hade hemmalaget Speed vänt och vann med 22 – 19.
Våra pågar gjorde en mycket bra match mot det äldre och större Speed, som spelade mycket på kraft och sin storlek. Vi hade det mer varierade spelat med snabba och varierande anfallskombinationer. Insatsen lovar gott inför Englandsresan i påsk samt för resten av året. På söndag den 29 mars är det dags för nya träningsmatcher, då spelar både U17- och U15-laget i Ronneby mot ett kombinationslag bestående av spelare från Wexiö RK, Kalmar AIK och Ronneby RC.
Poängen mot Speed gjordes av: Alfred Meitmann 7, Jonathan Svensson 5, Wictor Arnoldsson 5 och André Eriksson 2.

Publicerad i RK Speed, Ronneby RC, U16, U17, Wexiö RK; Kalmar AIK